Pirmas HTML

Labas Html
rašom antrą eilutę               ir kiek toliau dar kelis žodžius

Vieta, kurioje gimsta tikrasis Kuršėnų vyniotinis: paragavus pripažino – tirpsta burnoje

Skaitykite daugiau: Delfi portale

Ypatingą Lietuvos regionų maistą ragaujantis Orijus Gasanovas šį kartą į draugiją pasikvietė socialiniuose tinkluose išgarsėjusią Aidą Balandę, labiau žinomą kaip Keita Žemaitė. Jiedu apsilankė Kuršėnuose, Joniškyje ir Pakruojyje.

Aida socialiniuose tinkluose sekėjus užbūrė savo paprastumu ir žemaitiška tarme bei taip tapo tikra instagramo žvaigžde.

„Manau, mane seka dėl juoko. Mano cinkiukas yra juokingi vaizdo įrašai“, – sakė ji.

Aida yra ir kulinarijos mėgėja. Jos labiausiai dievinamas valgis – naminės keptos bulvės, kurių neįmanoma atsivalgyti.

Kuršėnų vyniotynio gamintojai

Pirma judviejų stotelė – Kuršėnai, garsėjantys tuo, kad čia kepamas originalus Kuršėnų vyniotinis.

„Šalia manęs yra Daina, kurios mama ir sukūrė Kuršėnų vyniotinį“, – pristatė Orijus.

„Nuo 1978 metų atsirado idėja. Mama norėjo apsiginti konditerės meistrės vardą, todėl turėjo sukurti kokių nors gaminių. Pradėjo galvoti, ką čia gero iškepus. Kuršėnuose žmonėms labai svarbi varškė, todėl ji pagalvojo, kad reikėtų padaryti vyniotinį. Iš karto, sakė, neišėjo, ištižo. Paskui, palaipsniui pavyko“, – pasakojo Daina.

Skaitykite daugiau: Delfi portale